| Inloggen | Lid worden
Terug naar boven

WEBINAR

Webinar: Wat zijn de mogelijkheden, risico’s, juridische en ethische vragen bij gezichtsherkenning?

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft op 15 december 2020 een formele waarschuwing gegeven aan een JUMBO supermarkt om gezichtsherkenning. De supermarkt maakte naar eigen zeggen gebruik van gezichtsherkenning om winkelbezoekers en personeel te beschermen, en winkeldiefstal tegen te gaan. Het systeem was gekoppeld aan camera’s bij de ingang van de winkel.

Wat zijn de mogelijkheden, risico’s, juridische en ethische vragen bij gezichtsherkenning. In dit interactieve webinar komen deze aspecten aan de orde.

 

Wanneer             : maandag 18 januari 2021

Aanvang              : 15.00 uur

Einde                    : 16.00 uur

Deelname           : gratis

 

Sprekers

  1. Esther Keymolen

Assistant Professor in Ethics, Law, and Policy of new Data Technologies at the Tilburg Institute for Law, Technology, and Society

Een slimme deurbel met gezichtsherkenning; je aanmelden met je gezicht in plaats van een toegangskaartje; en nu misschien wel gezichtsherkenning inzetten om individuen te identificeren die in contact zijn geweest met door covid-19 besmette personen? Gezichtsherkenning heeft ingrijpende gevolgen voor onze privacy. De wetgever kan de risico’s beperken, maar moet daarvoor nu reguleringskeuzes maken. In haar presentatie zal Esther Keymolen, hoofdauteur van het rapport ‘Op het eerste gezicht. Een verkenning van gezichtsherkenning en privacyrisico’s in horizontale relaties’ ingaan op de mogelijkheden die overheden en politici hebben om gefundeerde keuzes hierin te maken.

 

  1. Edwin Aartman

Sales Manager DIY & Retail Benelux

Edwin zal in zijn presentatie aandacht besteden aan aspecten zoals bewuste keuze voor lokale opslag en geen abonnementsvorm om privacy extra te waarborgen, gezichts / dier herkenning voordelen in de diverse producten, technologie en algoritmes, beperkingen en regelgeving, toekomstige toepassingen en verdere acceptatie (of niet?)

 

Programma

15.00     : opening

15.05     : Esther Keymolen

15.25     : Edwin Aartman

15.45     : discussie en vragen

16.00     : afsluiting

 

Aanmelden:

Voorafgaande aanmelding is vereist. U kunt zich per email aanmelden via: secretariaat@brainporttechlaw.nl . Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding. Een dag voor het webinar ontvangt u de link waarmee u op de dag van het webinar toegang tot het webinar krijgt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos van der Wijst (wijst@bg.legal).