Cursus techniek voor juristen, gelieerde en financiële beroepen Deel 2
Wilt u uw cliënten uit de technologische branche niet alleen beter begrijpen, maar ook beter van dienst zijn? Dan is het handig basiskennis te hebben van hun industrie en hun technische taal te verstaan. Het resultaat: In een halve middag technisch inzicht en overzicht en direct toepasbaar !
Na de succesvolle eerste sessie over voortbrengingsproces, waarde creatie, organisatie productiebedrijf volgt op 28 november de volgende sessie. Het zal dan gaan over diverse kunststoffen, matrijsopbouw en processen, verschillende technieken van 3D printen, mogelijkheden en beperkingen.
Over de cursus
In een halve dag leert u in hoofdlijnen met welke processen bedrijven in de mechatronica te maken krijgen en maakt u zich de bijbehorende terminologie eigen.
De cursus wordt op locatie gegeven, bij bedrijven die direct de theorie met de praktijk verbinden. Zo krijgt u een nog concreter beeld van hun dagelijkse omgeving. Al deze kennis neemt u vervolgens mee in de overeenkomsten en financiën die u voor hen opstelt of beoordeelt. De cursus wordt breed en toegankelijk gegeven waardoor informatie gemakkelijk “blijft hangen” en derhalve eenvoudig is toe te passen in de praktijk.
Doelgroepen
Advocaten, octrooigemachtigde, fiscalisten, accountants, financiers, investeerders,
bedrijfsjuristen (hbo en academisch niveau), financieel directeuren die technologische samenwerkingen moeten beoordelen, merken- en modellengemachtigden.
Werkwijze
Tijdens de cursus krijgt u inzicht in ketensamenwerking en modulaire opbouw van componenten. De cursus concentreert zich op Mechatronica producten in high mix, low volume en high complexity. We lichten gebruikte technieken en materialen op hoofdlijnen toe, ondersteund door video’s.
Tenslotte geven we inzicht in moderne, concurrerende, nieuwe technologieën en in wat deze technieken onderscheidt van de bestaande.
Onderdeel van de cursus is een excursie, waarbij een aantal technieken in de praktijk worden getoond.
Deze sessie is op 28 november van 12:30 – 18:00 uur, locatie: n.t.b. Uw docent is de heer Jan van Moorsel, voormalig adjunct-directeur bij Mikrocentrum met een brede ervaring in de maakindustrie.
De kosten bedragen € 400,- voor leden van Brainport TechLaw. Niet-leden betalen € 500,- Prijzen zijn exclusief BTW.
Het programma over de cursus vindt u hier.
Er is beperkt plaats, dus schrijf u snel in voor deze cursus!