| Inloggen | Lid worden - English
Terug naar boven

Over Brainport TechLaw

Over Brainport TechLaw

Brainport TechLaw bestaat sinds 2013 en is een platform waar technologie en recht samenkomen. Letterlijk en figuurlijk. Ons doel is specifieke kennis op het gebied van technologie en recht te bundelen, te delen en te borgen. Dit doen we onder meer door onze leden — ondernemers in (high)tech branches, en specialistische adviseurs (o.a. accountants, advocaten, octrooigemachtigden) — met elkaar in contact te brengen en door het organiseren van themabijeenkomsten.

Ook zijn wij initiatiefnemer van een onafhankelijk arbitrage instituut, specifiek voor technologiegeschillen.

Sinds 2013 brengen we Tech en Law bij elkaar

Wij staan voor:

Het vergroten van de verbondenheid tussen technologie start-ups, MKB’ers, grootbedrijven, onderwijsinstellingen en juridische dienstverleners

Het ondersteunen en begeleiden van de Brainport regio met kennis over wet- en regelgeving op gebied van nieuwe technologie

Het realiseren van connectie tussen techniekbedrijven en juridisch opgeleide mensen zodat techniek en recht elkaar beter op inhoud leren kennen.

Het realiseren van interactie tussen technische en juridisch partijen met als resultaat:

  • Juridisch vastgelegde technologische processen
  • Veiliggestelde intellectuele eigendommen
  • Structureel minder potentie tot conflicten

Sponsors, bestuur & initiatief

Voor wie?

Brainport TechLaw richt zich op innovatieve technologiebedrijven (MKB, start-up), en op specialistische adviseurs die deze bedrijven kunnen bijstaan op het gebied van relevante IP wet- en regelgeving.

Een lidmaatschap heb je al voor €150,-

Ben jij…

  • Ondernemer in technologie, zoals hightech, nano, maakindustrie, medtech, ICT- en techniekresearch
  • Juridisch dienstverlener, zoals gespecialiseerd advocaat of octrooi- of merkengemachtigde
  • Fiscalist, accountant, consultant of andere adviseurs, rechter, arbiter of mediator
  • Investeerder, corporate finance adviseurs, accountant
  • Werkzaam bij een kennis- of onderwijsinstelling
  • Bedrijfsjurist, risicomanager, compliance officer
  • Werkzaam bij overheid en / of als beleidsmaker

..en wil je je jouw kennis delen en verbreden?

Wil je in contact komen met de tech-specialisten uit je regio en / of met gespecialiseerde adviseurs? Niet alleen om ergens terecht te kunnen met je vragen, maar vooral om met jouw specialistische kennis anderen verder te helpen?

Dan is Brainport TechLaw bij uitstek een geschikt en laagdrempelig platform waar je kunt profiteren van de kennis en ervaring van niet alleen juridische en technologische specialisten, maar ook peers binnen je vakgebied.

Lidmaatschap

Lidmaatschap is mogelijk vanaf €150,- per jaar en geeft toegang tot onze databank aan adviseurs, het wekelijkse spreekuur op de HTC in Eindhoven én tot onze themabijeenkomsten. Deze leveren niet alleen de nodige kennis op, maar bieden ook een relevant netwerk. Het is ook mogelijk een sponsorlidmaatschap af te sluiten.

Meer over lidmaatschap